all my life-shayne ward

Monday, 13 January 2014

KURSUS KAhWIN

Assalamualaikum

untuk entry kali ni nothing much to say, fyra just nk share blog akak fyra which is blog KURSUS KAHWIN BATU PAHAT..by the way fyra? hehe from now on im gonna use 'fyra' rather than 'aku' or what so ever.coz it sound more polite. hehe...okay balik semula pada topik blog kursus kahwin tadi kepada mereka-mereka bakal pengantin yang berada dikawasan berdekatan bolehla refer blog ni untuk sebarang pertanyaan berkenaan kursus kahwin. untuk informasi kepada pasangan yang sibuk dan kurang mase, pendaftaran kursus kahwin ni pun boleh dibuat secara online atau pendaftaran secara SMS. macam mane? okay itu korag kene tenggok kat blog akak fyra tu. akak fyra salah seorang staf di pejabat agama dan die memang arif bab2 ni. untuk sebarang petanyaan pn akak fyra ade letak no.tel PN. SHUHADHA dalam blog tu... okay ini link untuk blog tu.


http://www.kursuskahwinbatupahat.my/p/masa-kedatangan.html



And ini gamba home untuk blog tu. dalam blog tu ade banyak bahagian seperti masak kursus, penampilan, pendaftaran secara online, pendaftaran secara SMS dan mengenai perkahwinan. semuanya boleh refer kat sini and untuk pertanyaan lanjut korang boleh call no yang fyra ade state kat atas tadi. jangan tanye kat fyra plak.hehe... ;)
 okay semoga info ni membantu anda2 di luar sana ;)

Friday, 20 December 2013

CHAPTER 4 IS DONE !!

Lepas dah lame tak menulis akhirnya hari ni aku rase nk menulis...
Alhamdulillah akhirnya selepas pra sekolah, sekolah rendah, sekolah menengah,dan sekarang tamat sudah bab 4 dalam hidup aku..bab mengenai kehidupan aku sebagai seorang pelajar Diploma Kejuruteraan Awam Universiti Tun Hussein Onn Malaysia ^_^ ..
sedih jugakla bile nk tinggalkn kawan2 diploma ni. 3 tahun dengan dorang banyak kenangan susah n senang sama2. rasa macam x percaya je dah habis 3 tahun kat UTHM ni. rasa sekejap gila mase berlalu mugkin sbb  terlampau tekun belajar..HAHAHA... sepanjang 3 tahun kat UTHM ni final sem adalah sem paling tough untuk dilalui. Test, asignment and projek yang melambak2 and seriusly rase stress gila! tapi final sem jugakla yang tinggalkan banyak kenangan manis untuk aku. even busy tapi sempat picnic dengan kawan2 and of coz kenangan yang palig x bole lupa adalah malam Civilicious Dinner yang super best!!.. tag line " A night to remember" memang betul2 sesuai dengan mlm tu..huhu tetiba rase sayang nk tinggalkan diploma ni.. tapi sedih tu rase terubat sbb aku dah hantar borang untuk sambung ijazah kat UTHM jugak and of coz dalam bidang yang sama jugak. mudah-mudahan permohonan aku diluluskan and in shaa Allah nanti aku akan jumpe ngan kawan2 diploma ni lagi sbb most of them pun apply same mcm aku^_^...
Tiba-tiba rase berdebar pulak nk sambug degree nanti. mesti lagi mencabar..tapi takpe slow2 mesti boleh lalui punye..hehe..okay tak nak membebel lagi jom tgk gambar..



malam Civilicious Dinner =)



MC untuk malam Civilicious Dinner 


makeup by me myself..hehe


group lab untuk sem akhir diploma seperti yang dijangka memang aku sorang pompuan dalam group lab ni sebab nama aku selalu bahagian bawah and kurang bernasib baik bile lecturer yang buat pembahagian kumpulan..haha


gamba mase pegi picnic dengan kawan-kawan =)
and the last one, ini gamba mase karnival inovasi diploma kejuruteraan awam. lega bila karnival ni dah selesai 
^_^





Wednesday, 6 March 2013

Happy Besday to Me part 2

ok, kite smbung lagi cite hari lahirku,hehe.....after a small and sweet party yg ala2 picnic kat dataran tu, kami pun balik, otw balik tu da pkul 12 lebih means da masuk 6/3/2013 ^_^... so mase dlm kete phone aku pun dihujani message ucapan dri kwn2....memang aku senyum smpai telinge je otw balik tu...smpaila kat uma, sempat call my buddy lagi sape lagi kalau bkn mala kwn baik ku =) tdo pn dekat kul3 mlm tu..smpaila siang xde ape jadi.. just dpt ucapan dri akak n abang2 aku plak.. thanks thanks..hehe... siang tu aku p tolog akak jage booth die kat karnival dlm uthm, of cos lovey dovey fren maria n mira pun ade jugak =) 

sampaila kul 6 aku kat booth tu...then balik uma, mandi n siap2 terus g konsert hotlink kat BPMALL....memang penat, tapi time kasih byk2 kat 2 org kwn baik ku yg still sanggup bwa aku g konsert tu!!...sayanggggg korag sanggt!!
bile konsert start mmg besttt...yg palig pentig dpt tgk hujan perform live....wahhhh sgt teruja tgk Noh hujan, sweet je die tu..hahaha...tapi mase konsert tu aku sonok sgt smpai terketuk kpale sorag mamat neh...hahahaha... manela nk prasan, sonok sgt tgk hujan perform, aku ingat aku ketuk belon aku, tapi x prasan plak yg belon aku tu da kne kpale org, sampaila mamat tu tegur aku sbb aku da ketuk kpale die banyak kali!! hahahahahaha.... maluuuu kott...nasib die x mara ,heeeee sory ok ^_^...btw konsert tu mmg sgt hapening! tambah plak yg dtg pun rmai student uthm n kbanyakan dak kls aku! hahaha.. so bestlah..
balik dri konsert tu pun x lewat sgt sbb cume 3 band je yg perform bunkface, 6sixth sense, hujan.. tp hujan palig bes sbb aku minat dorag...hahaha....thanks again pd maria n mira sbb even penat pun still bole lyan n bwa aku g konsert tu...terharu sgt dgn korag....kesian bile balik sume muke penat, mira ckp sambut besday akula yg paling penat..hehehe...

balik dari konsert plak dpt ucapan dri best fren sek rendah aku, zulaikha, and fatiyah!..rindu dorag sgggt! andd dari geng PPB jugak!!  ni geng mase zaman skola form 5 dlu and smpai skag pun dorag still wujudkn geng ni, ... dorag mmg x pena mis wish besday aku tiap tahun, tapi mlm tu akmal je yg wish sbg wakil dari geng PPB yg terdiri dari mael, iwan, mursyid, usop.. wahhhh rindu nk dpt adiah hari jadi 1 balang coklat lagi dari mursyid ^_^... lepas bce ucapan tu, aku terus siap utk tido!! sbb aku pun sggt penat..hehe.. apepun besday tahun ni mmg hapening, sgt bertuah dikelilingi ngan kwn2 yg baik2 ni... thanks korag semua..=)

 ni gamba konsert mlm tu 

noh yang sgt cool, sweet, and bestttt ^_^

#terharu yang teramat sbb stiap tahun kwn aku x pena mis utk celebrate besday aku and belikan kek utk aku ^_^...

Happy Besday to Me ^_^ part 1

6 3 2013
itulah tarikh lahir ku ^_^...
entry kali ni nak cite pasal besday aku....mcm besday yg sbelum2 ni jugak rmai kwn2 aku yg akn wish besday aku..tapiii kali ni lain siket... eh salah, stiap tahun besday aku mmg lain care nk smbut die..hahaha...
aku rase aku sangggat bertuah sbb dpt kwn2 yg sggt baikk..seriously so far aku x pena dpt kwn yg pelik2 lagi.. drpd sek tadika smpai universiti slalu dpt kwn2 yg baik2, pandai2, caring2 and semua yg baiklah...=) dulu mase nk masuk u takut sggt kalau dpt kwn yg x ok, tapi Alhamdulillah senang je aku nk dpt kwn baik and smpai skarag aku slalu dengan dorag ^_^.....

ok cukup utk mukadimah...kite cite pasal ape jadi pada besday aku yg ke 20 thn kali ni, pada mlm 5/3/2013 aritu aku rase penat sgt, serius kaki pun rse lenguh, so mlm tu aku landing je ats katil sebelah maria smbil layan cite sehangat asmara,.. tibe2 reminder kat phone aku bunyi, aku rse pelik sbb aku x de buat ape2 reminder, oleh krn phone aku jauh ngah cas kat meja study, aku pun bia je reminder tu bunyi sbb mlas nk bangun n nk matikan, ak rse mugkin phone aku tu da benggong tetibe kuar reminder plak..tibe2 maria bangun and amik phone aku, then die tunjuk reminder yg kuar kt screen phone tu... aku pelik sbb reminder tu bunyi cmni ( DATING WITH MARIA <3)..apakah?? aku x de pun set reminder ni....upenye maria yg set kat phone aku...bru ak ingat yg ptg tu die ade pnjam phone ak, tu die buat upenye...hahaha... pas tunjuk tu, maria pn ajak aku kuar.. tapiiii aku penat! malas tahap dewa nk kuar, bole plak si maria ni ajk aku kuar mkn..pdhal aku dah kirim kat fara sruh die tapau mee hong kong utk aku.. tapi si maria ni beria merengek ajak aku kuar...rengek punye rengek, last2 aku pun stuju, x pasal cancel order kat fara td..huhu..

otw nk g mkn tu maria singgah U skejap g amik mira..ok, awal2 lagi kat uma aku ckp kat maria jgn g mkn jauh2 sbb aku penat n dah lapa sggt time tuh..siang tu mkn breakfast je kutt..maria pun jln ke arh bp, ingat die nk mkn kat pura kencana, tpi die terus je...smpaila die stop kat DOminos pizza, spnjag jln tu aku da membebel n marah sbb aku dah lapa! aku marah si maria ni kasar gakla cmni  ( " kau ni nk mkn kat mne? aku lempang kangg ") dominos tu dala jauh, pastu time lapa mne best mkn pizza! tmbah plak aku penat. serius aku da marah time tu, OMA muke aku da mcm ape ntah..

ok, then piza siap, tapi aku lagiii marah sbb maria beli bungkus!! what???!! die nak mkan kat mne ni???!!...perut dah rse pedih time tu, mse tu dah pkul 10 lebih2..dala kne tgu dekat 1 jam utk piza siap, dah siap kne tgu jugak nk mkn! then maria ckp nk g dataran sbb nk jumpe hazwan kat sane, aku x ckp lagi sbb kmarahan di puncak dunia, ikut je die g dataran, da smpai dataran, pusing2 cari hazwan, mse tu aku membebel lagi sbb marah cari hazwan x jumpe2...bebel punye bebel, tibe2 housemate aku sume muncul smbil nyanyi lagu hari jadi andd of cos ade kek! okay, im so supriseee!!! hahaha....hilang terus rase lapa mse tu, mud pun terus berbunga2 ^_^...pastu gelak bagai sbb aku da mcm ape ntah marah si maria ni tadi... wahh sgt terharu...tapi kek tu xde lilin sbb cuace mlm tu sgt berangin, so x bole nk pasag lilin..haha..


lepas da nyanyi sume, kiteorg pun cari tmpat nk mkn, and lastly kiteorg decide nk dduk kat rumput je, ala2 picnic gitu, cuace pun berangin mcm kat tepi pantai..besttt!....then besday party pun bermula!!!...memnag sgt bestt wlaupun simple, excited nk amik gamba je drpd mkn..hehehe.. tadi kemain lapa ek,hahaha..bestlah besday photoshot ni..smpaila nk dekat pkul 12 bru kiteorg gerak balik, sebelum tu sempat main lari2 kat padang smbil baling kek! yg pasti wani jadi mangsa aku mlm tu...haha here is our photo ^_^


birthday girl =)





the cake
dengan maria yang da byk kene marah....hehe


Thursday, 6 December 2012

NEW SEMESTER!!

pejam celik pejam celik dah msuk sem2 tahun 2 pn ak kt uthm ni..mase bjalan lajuuu.. lagi 2 sem je nk hbiskn diploma nehh..x sabaq noe! btw, sem ni quite bz gak, sbb da nk hbis blaja ni byk nk kne uruskn... tp tu sume normal lah kannn... tambah plak sbjek sem ni sume quite tough...huuhu... mntak2 sume dipermudahkan...amin.....

skarag ni sume dak batch ak ngah sibuk pkir pasal latihan industri kiteorg yg x lame je lagi..wuhuuu rumit gak proses nk mohon LI ni kan... pening lalat kpale ni nk pilih tmpt yg beshhhtt...

mcm biaselah, my bro n sis akn prefer utk ak wat LI kat site, sbb pgalam kat site ni power katenye..hahaha
x kesahla tu kan sbb ak pn mmg lebih minat keje2 kat site compared kat mkmal..wahhh excited gak law dpt pgalaman kje kat site..=D bole tgk sndri mcm mne proses projek pembinaan bgunan djalankan...sgt menarik!!

but still tercari2 tmpat yg sesuai, my sis pn cube melebarkn sayapnye utk dptkn contact dri kwn2 die yg keje dlm bidang civil ni..hehehe..tapiiiiii my bro je yg slalu risau...tau dah dri awal die x stju sgt ak amik kos civil nie.. alasan die sbb aku seorag perempuan!.huhu..haii bayagkn nk amik krusus CIDB pn berbakul2 die pesan. ni bru nk mhon insurans utk msuk site, belom msuk site lagi. law ak msuk site bertan2 die pesan agaknye..tp x kesah pn..at least risau gak abg kat adk die yg comel ni kan..hahaha...paling x bole bla bile die ckp " blaja tingi2 nti x yah msuk site slalu.. msuk site ni byk rsiko, lagi2 kau tu pompuan"...huhuhu..kadang takut gak bile die ckp cmtu.. tp in shaa Allah ade jalan utk ak nti...=) semua kerja ade rsikokan...hehe but seriously ak mula jatuh hati dlm bidang ni! alahaiiii...betolla org ckp, jgn terlalu benci, nti bole jatuh hati! hahaha...


ok, rsenye ckup smpai sini, nti da confirm tmpat LI kite update lagi ye! =D





Thursday, 6 September 2012

ANUGERAH DEKAN...^_^

Alhamdulillah, dpt gak merasa naik pentas amik anugrah..mule2 mcm rse x syok r sbb mjlis tu wat kat dewan G3 yg x bape nk besa...ingatkn wat kat dewan DTII, brulah besssttt...but when the day come, still rse excited n sonok..hehe...mjlis mule ngan pndftaran, check pas kmsukan , cari krusi n bla bla bla smpailah lastly ak tcmpak jauh kt dpn...rosak plan nk tgkap gmba bebyk ngan geng ak...huhu..so, ddukla kat dpn tu sorag2...dga ucapan dekan...#jd budak baik skejap! =D...smpaila wktu yg dtgu2...jeng3...mule2 dak civil amik anugrah follow by dak elektrik, mekanikal n IT...btw, nk bgtau yg jumlah pnerima anugrah dak civil paligggg rmai kau! so, as a civil student, terselitlah rse bangge sikit...hahaha..#LoL. yg x bestnye mse tgu turn nk amik anugrah tuh... lame kutt....sob3..x nk cite pnjag2, so, hbis je amik anugrah...tada... kite snap pic kt luar dewan...yg ni ak suke!...hehe

         ni gmba x ready...

 gmba ngan cikgu ASNI yg byk mmbntu!....hehe

  yg ni gmba at uma..sbelum g amik gmba, da smpai amik gmba, nk balik pn amik gmba....haha


 haaa.. yg ni gmba favourite! ngan wani ^_^....

 with my housemate2.. lawa gmba ni, bole frame kt ruang tamu uma sewa nti..hahaha...#lol

 aha, yg ni gmba nk display bju raye yg ak design sndri kurug moden with kain skirt labuh...but unfortunately manik yg ak jhit tu x npk sgt plak, hmmmm...tp mmg best pkai bju ni...bile jln, kain tuh kembang x kempis2.. rse pn brangin je kan...hahaha..alhamdulillah first trial bjaye, mule2 segan gak nk pkai sbb takut org ckp over plak bile tgk kain die yg kembag ala skirt labuh tu.. but then.. rmai yg puji cntik n rmai yg nk tempah with my mum..hehe...big thnks to my mum! ^_^ 




Friday, 31 August 2012

syawal 2012

assalamualaikum!...

tada.. akhirnye after 13 syawal, dpt gak update blog ni...raye thun ni bestt.haha actualy tiap thun pn bestt..but thun ni lgi3 bestt...after smigu braye ngan fmly, then balik u mcm biaselah..study study study!... tp mud still rayeeee...huhu...and arini ak braye ngan clasmate 2DAA dip civil engineering ^_^...sonok braye ngan dorag ni, gelak memanjag, smpai sakit pp..hehe...even penat msak utk dorag, but sronok!...thun ni lbih rmai yg join compare to last year, chinese student pun ade!...steven, lee, sheng kai, eric...and bla bla bla...law braye mmg x sah law x amik gmba kan...arini, belambak gmba ak amik...jom kite tgk kat bwah nie...=P...by the way, nk bgtau yg baju ak tu bru siap beberape jam sbelum g braye..sempat je jhit renda tu..hehe..and hasilnye..tada...comel!.haha



ni gmba kat uma ak...^_^

adatlah pompuan, memanjang ngan tudung die...sape la tu kannn...


ni gmba kat uma kwn aku..kat tangge pn jadila...


 gamba ni wajib amik stiap thun...kat uma lecture ksayagn rmai... pn, nafisah...=D


gamba ni best..wtih one of my besfren....hehe