all my life-shayne ward

Thursday, 6 December 2012

NEW SEMESTER!!

pejam celik pejam celik dah msuk sem2 tahun 2 pn ak kt uthm ni..mase bjalan lajuuu.. lagi 2 sem je nk hbiskn diploma nehh..x sabaq noe! btw, sem ni quite bz gak, sbb da nk hbis blaja ni byk nk kne uruskn... tp tu sume normal lah kannn... tambah plak sbjek sem ni sume quite tough...huuhu... mntak2 sume dipermudahkan...amin.....

skarag ni sume dak batch ak ngah sibuk pkir pasal latihan industri kiteorg yg x lame je lagi..wuhuuu rumit gak proses nk mohon LI ni kan... pening lalat kpale ni nk pilih tmpt yg beshhhtt...

mcm biaselah, my bro n sis akn prefer utk ak wat LI kat site, sbb pgalam kat site ni power katenye..hahaha
x kesahla tu kan sbb ak pn mmg lebih minat keje2 kat site compared kat mkmal..wahhh excited gak law dpt pgalaman kje kat site..=D bole tgk sndri mcm mne proses projek pembinaan bgunan djalankan...sgt menarik!!

but still tercari2 tmpat yg sesuai, my sis pn cube melebarkn sayapnye utk dptkn contact dri kwn2 die yg keje dlm bidang civil ni..hehehe..tapiiiiii my bro je yg slalu risau...tau dah dri awal die x stju sgt ak amik kos civil nie.. alasan die sbb aku seorag perempuan!.huhu..haii bayagkn nk amik krusus CIDB pn berbakul2 die pesan. ni bru nk mhon insurans utk msuk site, belom msuk site lagi. law ak msuk site bertan2 die pesan agaknye..tp x kesah pn..at least risau gak abg kat adk die yg comel ni kan..hahaha...paling x bole bla bile die ckp " blaja tingi2 nti x yah msuk site slalu.. msuk site ni byk rsiko, lagi2 kau tu pompuan"...huhuhu..kadang takut gak bile die ckp cmtu.. tp in shaa Allah ade jalan utk ak nti...=) semua kerja ade rsikokan...hehe but seriously ak mula jatuh hati dlm bidang ni! alahaiiii...betolla org ckp, jgn terlalu benci, nti bole jatuh hati! hahaha...


ok, rsenye ckup smpai sini, nti da confirm tmpat LI kite update lagi ye! =D





Thursday, 6 September 2012

ANUGERAH DEKAN...^_^

Alhamdulillah, dpt gak merasa naik pentas amik anugrah..mule2 mcm rse x syok r sbb mjlis tu wat kat dewan G3 yg x bape nk besa...ingatkn wat kat dewan DTII, brulah besssttt...but when the day come, still rse excited n sonok..hehe...mjlis mule ngan pndftaran, check pas kmsukan , cari krusi n bla bla bla smpailah lastly ak tcmpak jauh kt dpn...rosak plan nk tgkap gmba bebyk ngan geng ak...huhu..so, ddukla kat dpn tu sorag2...dga ucapan dekan...#jd budak baik skejap! =D...smpaila wktu yg dtgu2...jeng3...mule2 dak civil amik anugrah follow by dak elektrik, mekanikal n IT...btw, nk bgtau yg jumlah pnerima anugrah dak civil paligggg rmai kau! so, as a civil student, terselitlah rse bangge sikit...hahaha..#LoL. yg x bestnye mse tgu turn nk amik anugrah tuh... lame kutt....sob3..x nk cite pnjag2, so, hbis je amik anugrah...tada... kite snap pic kt luar dewan...yg ni ak suke!...hehe

         ni gmba x ready...

 gmba ngan cikgu ASNI yg byk mmbntu!....hehe

  yg ni gmba at uma..sbelum g amik gmba, da smpai amik gmba, nk balik pn amik gmba....haha


 haaa.. yg ni gmba favourite! ngan wani ^_^....

 with my housemate2.. lawa gmba ni, bole frame kt ruang tamu uma sewa nti..hahaha...#lol

 aha, yg ni gmba nk display bju raye yg ak design sndri kurug moden with kain skirt labuh...but unfortunately manik yg ak jhit tu x npk sgt plak, hmmmm...tp mmg best pkai bju ni...bile jln, kain tuh kembang x kempis2.. rse pn brangin je kan...hahaha..alhamdulillah first trial bjaye, mule2 segan gak nk pkai sbb takut org ckp over plak bile tgk kain die yg kembag ala skirt labuh tu.. but then.. rmai yg puji cntik n rmai yg nk tempah with my mum..hehe...big thnks to my mum! ^_^ 




Friday, 31 August 2012

syawal 2012

assalamualaikum!...

tada.. akhirnye after 13 syawal, dpt gak update blog ni...raye thun ni bestt.haha actualy tiap thun pn bestt..but thun ni lgi3 bestt...after smigu braye ngan fmly, then balik u mcm biaselah..study study study!... tp mud still rayeeee...huhu...and arini ak braye ngan clasmate 2DAA dip civil engineering ^_^...sonok braye ngan dorag ni, gelak memanjag, smpai sakit pp..hehe...even penat msak utk dorag, but sronok!...thun ni lbih rmai yg join compare to last year, chinese student pun ade!...steven, lee, sheng kai, eric...and bla bla bla...law braye mmg x sah law x amik gmba kan...arini, belambak gmba ak amik...jom kite tgk kat bwah nie...=P...by the way, nk bgtau yg baju ak tu bru siap beberape jam sbelum g braye..sempat je jhit renda tu..hehe..and hasilnye..tada...comel!.haha



ni gmba kat uma ak...^_^

adatlah pompuan, memanjang ngan tudung die...sape la tu kannn...


ni gmba kat uma kwn aku..kat tangge pn jadila...


 gamba ni wajib amik stiap thun...kat uma lecture ksayagn rmai... pn, nafisah...=D


gamba ni best..wtih one of my besfren....hehe


Tuesday, 14 August 2012

adam and hawa

--> Hal Terindah dari seorang wanita adalah bukan saat dia tersenyum bahagia, tapi saat butiran air matanya terjatuh saat berDoa...

--> Bukan kerana kecantikan yg mempesona, tapi kerana Sujud Ruku'nya yg tiada henti...

--> bukan juga kerana keelokan tubuh yg di pamerkan, tapi kerana keteguhan IMAN nya dlm menjaga auratnya...
✿..Kadang-kadang, ALLAH sengaja menghadirkan seseorang untuk membuat kamu "jatuh" dan "putus asa" kerana Dia mahu kamu BELAJAR untuk berdikari tanpa mengharapkan bantuan orang lain SELAIN dariNYA..✿

♥ Sedarilah, kamu punya ALLAH... Alhamdulillah (✿◠‿◠)

selamat pagi ^_^

Assalamualaikum........

 yes im just ordinary....but dont u ever think im just the same like the others.
im just ordinary, but im strong enough, i never cry because of love...coz i believe love is belong to ALLAH...once i said yes, i realy meant it. i believe on your words , if u lie on me, means that u lie on yourself.
 im just ordinary, i cant read your heart , but i believe what my heart said..
im just ordinary, if u dont like me, so please get out from my life, coz i dont need people who hate me..
yes, im just ordinary, but please respect my privacy...
im just ordinary, but who are u to jugde me?!...are u perfect enough?...u better think twice...
im just ordinary, but i still believe that each person have their own speciality...
im just ordinary, but as the time passes, i learn how to be matured...why cant u do the same thing?
and lastly, im just ordinary, and deep in my heart i wanna be loved and love....

jodoh pertemuan qada dan qadar jalan hidup saya,saya yang rancang tapi Allah tentukan. Kalau dia bukan untuk saya maka dia bukan untuk saya.
awak berhak untuk bersuara tapi saya juga berhak untuk melindungi diri saya sendiri. Saya tiada penjelasan tapi cukuplah untuk mengatakan saya MINTA MAAF.UMUR JODOH REZEKI bukan saya yang yang cipta. bukan saya yang minta, please respect my privacy....

Wednesday, 8 August 2012

untitled...hehe

assalamualaikum...^_^

huhu, bru balik tgk wayag midnight... " step up revolution"... besttt coz hero die tersaggt hensome weiii..hehe....sbelum g tgk wayag td, mk ade call sruh balik T_T... xde org nk tolog kemas uma nk dekat raye ni..huu sian mak... but, ak pn busy gak..lecture plak bole nk wat retest bile nk dekat raye ni...huu..sabo jela...so, try utk bhgikan nase dgn sehabis baik....!

Friday, 23 March 2012

jangan bercinta sekiranya belum bersedia....kerana cinta memerlukan pengorbanan.....=)

Wednesday, 21 March 2012

kehidupan pnuh dgn pilihan....
tnpe kita sedari hari2 kite perlu mmbuat pilihan...
dan smakin hari, smakin sukar utk mmbuat pilihan...
penah tak kite mnyesal dgn plihan yg kite dah buat????.....
jgn penah mnyesal, sbb khidupan terlalu pndek utk dikesali...
penah tak kite kecewa dgn plihan yg kita buat????.....
jgn pernah kecewa sbb Tuhan sentiasa d sisi kite....
siapa tahu kekecewaan pd hari ni, akn mmbwa kbahagiaan di msa hdapan...
apepun plihan yg kite dah buat, pasti itu yg trbaik utk kite..
hnya perlu sedikit mase utk meghadapinye...
tak ade org dilahirkan utk hidup senag dlm dunia ini...
Perdana Menteri kite yg kaye raye tu pn pnah hdup susah satu mse dlu...
tp die bijak mmbuat plihan shingge akhirnye die hdup senag arini...
see,ape plihan kite pd hari ini, adalah penentu pd hari esk...


HARI ESOK?????


takut bile memikirkan hari esk....
sbb hari esk sntiase lbih sukar drpd hari ini...
sbb hari esk sntiase pnuh dgn persoalan...
sbb hari esk pnuh dgn sesuatu yg baru, yg kite x penah lalui sbelum ni...
sbb hari esk kite perlu mmbuat byk lgi plihan...
hari esk
hari esk
hari esk....


sentiasa memikirkan hari esk.....



Friday, 16 March 2012

Duhai wanita s0lehah, jangan risau akan j0d0hmu kerana muslimin yang bijaksana tidak akan terpaut kepada wanita hanya kerana kecantikkannya, lirikan senyumannya, bicara manja yang menggoda, serta pujuk rayu yang bisa meruntuhkan iman kaum Adam... sesungguhnya lelaki adalah pemimpin kepada wanita. Andai belum sampai j0d0hmu, ketahuilah bahawa muslimin yang kau nantikan itu sedang membina sahsiah kepimpinan dirinya untuk memimpin dirimu... adapun pada wanita itu pasti ada kekurangannya... dan lelaki yang benar-benar layak pasti akan hadir untuk melengkapkan kekurangan itu..." may allah bless you....

Monday, 6 February 2012

"Disebalik kejayaan seorang wanita,die pernah mghadapi kegagalan dlm bercinta...."


Pangkat dan jua harta
 tak menjamin bahagia
Cantik dan keayuan wajah

 kan pudar akhirnya
Kemiskinan di dunia

 tak bererti kau terhina
Itu hanya di pandangan mata
Kemewahan tidak bermakna hidupmu
akan 
sentosa
Kesempurnaan, Tuhan menilainya..